Rólunk

Levendulamezőnk Pilisborosjenőn a falu végén, a fővárostól északra az 534 méter magas Nagy Kevély lábánál terül el. Ez a gyönyörű természeti környezet sok titkot rejt, például a mezőnk fölött húzódik az Aquincumba vezető római út.

Községünkben nagy hagyománya van a szőlőtermelésnek, a hegyoldal alatt elterülő szőlősökből a helyi termelők készítik zamatos boraikat.

A környék kedvelt kirándulóhely, leghíresebb látnivalója a Teve szikla, és az Egri csillagok egyik forgatási helyszíne az Egri vár makettje. A várat az önkormányzat felújítatta, itt rendezik meg minden év szeptemberében a hangulatos, hagyományőrző várjátékokat.

A természetkedvelőket a turistautak, a zöldellő erdők és a jó levegő vonzza ide.

Levendulamezőnket családi vállalkozásban 2016 májusában telepítettük két hektáros területen. Az ültetés, a növények gondozása és a szüretelés kézi munkával történik. A föld megművelését és a növények gondozását teljesen vegyszermentesen végezzük. Növényeink már az első évben látványos fejlődésnek indultak, jól érezik magukat a napsütötte pilisborosjenői lejtőn. Az ültetés évében, őszre lilába borították a Nagy-Kevély előtt elterülő domboldalt, majd egy év múlva még szebb, illatosabb virágzás következett.
Levenduláink várható virágzása idején (június-július környékén), szedd magad lehetőséget kínálunk az érdeklődőknek és kreatív fotózási helyszínt házasuló pároknak és fotósoknak.

« A 2 »

Rólunk írtak:

Életszepitok.hu

Várkapu.info

Szeretlekmagyarorszag.hu

Szeretlekmagyarorszag.hu

We love Budapest

Dunakanyari Napok

Balkonláda

Budapest környéke

Orientpress