Szeretettel várjuk a VIII. levendula szüretünkön Pilisborosjenőn

VIII. LEVENDULASZÜRET A KEVÉLYHEGYI LEVENDULAMEZŐN

I

Időpont: 2024. június 07. – június 23.

Nyitvatartás: Minden nap 9.00-20.00 óra között.

Áraink:

Látogató jegy: 1000 Ft

14 év alatt nincs látogató jegy, 1 aratótáska vásárlása kivált 1 látogató jegyet.

Levendula csak a tőlünk vásárolt papírtáskákba szedhető.

Kis zsák: 1500 Ft

Közepes zsák: 2000 Ft

Nagy zsák: 4500 Ft

Készpénzes és bankkártyás fizetésre van lehetőség.

A virágok csak ollóval, metszőollóval, megfelelő vágóeszközzel arathatók, minimum 20-25 cm-es szárral szedhetők.

Saját vágóeszköz használata megengedett, szükség esetén a készlet erejéig kölcsönözhető metszőolló letéti díj ellenében.

Metszőolló letéti díja: 1000 Ft

Kutyusok pórázon a levendulamező fő útvonalain körbevezethetők, a virágok közé az arra kijelölt területre vihetők be.

Megközelítés:

Árpád híd Autóbusz-állomástól  induló 840-es járattal 20-30 perc utazással érhető el Pilisborosjenő. A végállomástól (autóbuszforduló) a Dózsa György út –Prohászka Ottokár úton egyenesen továbbhaladva jutunk el a Levendulamezőig 6-10 perces sétával.

Autóval:

Budapest felől a 10-es úton az Ürömi korforgalomnál a 2. kihajtón az Ürömi út irányába haladva, majd Ürömön a lámpás kereszteződésnél balra-Pilisborosjenő felé továbbhaladva, egyenesen a levendulamezőre érkezünk.

Parkolni a Mesevölgy Bölcsődét követő parkolóban lehet, a sorompó előtt balra kell kanyarodni. Amennyiben megtelik, újabb parkoló megnyitása segíti a kényelmes parkolást.

Mindenkit kérünk, hogy a játszótér körüli utcákat ne használja parkolás céljából, ne okozzunk fennakadást az ott lakók számára. Ezt előre is köszönjük!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne:

·       a természetben kikapcsolódni, festői környezetben, illatos levendulatengerben ücsörögni, feltöltődni,

·       levendulát szedni,

·       különleges, szép fotókat készíteni,

·       minőségi időt együtt tölteni a családdal, barátokkal, kollégákkal.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne egy zsák levendulát szedni, amiből otthon elkészítheti a saját illatpárnáját, a saját levendulaszörpjét, vagy egy finom levendulás sütit a tea mellé.

Ültetvényünket kézi és gépi erővel műveljük, vegyszermentesen 2016 óta. 2024-ben gazdaságunk megkapta a bio/ökológiai minősítést. A levendula minőségét az ültetvény kedvező fekvése, a napsütéses órák magas száma, a növény számára kedvező talaj és a szerető gondoskodás adja.

A levendula mellett fűszer-és gyógynövény bemutató kertünk is megtekinthető, fűszer-és gyógynövény ösvényünkből a levendula mellé a készlet erejéig szedni is lehet a növényekből. Levendulázás közben a virág nyugtató illata mellett a természet egyéb csodáival is találkozhatunk: méhecskékkel, pillangókkal egyéb rovarokkal, gyíkokkal, növényekkel és madarakkal is.

Találkozunk a levendulaszüreten!

Korábbi információk:

Levendula

Szeretettel várjuk a VIII. levendula szüretünkön Pilisborosjenőn

VIII. LEVENDULASZÜRET A KEVÉLYHEGYI LEVENDULAMEZŐN I Időpont: 2024. június 07. – június 23. Nyitvatartás: Minden nap 9.00-20.00 óra között. Áraink: Látogató jegy: 1000 Ft 14 év alatt nincs látogató jegy, 1 aratótáska vásárlása kivált 1 látogató jegyet. Levendula csak a tőlünk vásárolt papírtáskákba szedhető. Kis zsák: 1500 Ft Közepes zsák: 2000 Ft Nagy zsák: 4500

Tulipán

Utolsó szüreti nap

Utolsó szüreti napunkra elnyíltak, elfogytak a tulipánok. A nagy meleg miatt rohamtempóban nyíltak el a virágok.Mára már elvirágzott szirmok sem színesítik a mezőt. Az elvirágzás, a vegetáció megváltozott folyamata miatt a tulipános kert most úgynéz ki, mint ahogy máskor május közepén szokott. Mivel a biogazdálkodás szellemében működünk, eddigre bizony több a gaz, mint a tulipán.2

Látogasson el hozzánk Pilisborojenőre!

Töltődjön nálunk a fantasztikus levendula illatával és látáványával. Szeretettel várjuk!