Tulipánmező

Színpompás tulipánok a Kevélyhegyi Tulipánmezőn

Minden év áprilisában pompás színekben tündököl a Kevélyhegyi Levendulamező tulipánoskertje, mikor a tulipánok virágba borulnak.  A tél végén a tavasz hírnökeként több tízezer színes tulipánok  várják a látogatókat, feltöltődésre, tavaszvárásra, hangulatjavításra. Ezek a kedves, vidám kis virágok az ébredező természet hírvivőjeként lopnak egy kis jókedvet a mindennapjainkba

Tulipánkert születése

A tulipánoskertet 2019- ben alakítottuk ki, hogy a levendula mellett már kora tavasszal a színes virágokban gyönyörködhessenek a látogatók. Szüleink segítségével  20 ezer tulipánhagymát ültettünk el. Évről évre bővítettük a tulipános kertet, először 5 ezer majd a tavalyi évben 50 ezer tulipánhagyma került elültetésre. Kezdetben vegyes ágyásokba ültettük a piros, sárga és fehér színű tulipánokat.

2021-ben külön ágyásokat létesítettünk és külön-külön rózsaszín, fehér, sárga, piros, fekete, narancssárga, pink, lila és többszínű tulipánokat ültettünk.

Szedd magad tulipánszüret 2024. áprilisában

Amit tudni érdemes

A tulipánok szárasan (hagyma nélkül) csak vágóeszközzel szedhetők a növény megóvása érdekében

A szedéshez korlátozott számban metszőollót biztosítunk 500 Ft letéti díj ellenében.

A tulipán ára 300.-Ft / szál

Kutyákkal látogatható a tulipános kert is, de kérjük, hogy a virágok sérülékenysége miatt a kutyusok pórázon és csak az ágyások közötti ösvényeken tartózkodjanak. Köszönjük megértésüket.

Tulipánmező képekben

Helyszín

Kevélyhegyi Levendulamező

Pilisborosjenő, 089/ 3. hrsz.

Megközelíthető autóval ( a parkolásról mindig aktuális információkat adunk, indulás előtt kérem tájékozódjanak) vagy Budapest, Árpád híd volánbusz pályaudvarról a 840-es járattal, kerékpárral vagy gyalog.

Kapcsolat

kevelyhegyi@levendulamezo.hu

Vagy írjon üzenetet és hamarosan válaszolunk.